A Vereshegy Vendégház Váraszó község területén található, csendes nyugodt környezetben, annál is inkább, mivel a község a Bükk hegység egyik csodálatos völgyében fekszik, zsákfalu, átmenő forgalom nincs. A vendégház nagy kerttel rendelkezik, amely az erdő széléig nyúlik. Reggelenként, némi szerencsével a kertben legelésző szarvasokat is lehet látni. Kerékpáros és gyalogos túrákat lehet tenni a környéken, könnyű 4-5 km-estől egészen akár 25 km hosszú túrákig. Kijelölt turistautak is vannak, ezek átvezetnek szomszédos községek területére, pl. Istenmezeje, ahol sziklakápolna található.

A vendégháztól a völgy mentén haladva három tó található, ezek mesterséges tavak, völgyzáró gátakkal hozták létre, magántulajdonban vannak.

Továbbhaladva az út mentén forrásokat találunk iható, kiváló minőségű vízzel, a legjobb a Boczátor forrás.

A forrás után elérjük a vadászházat, eddig tart a rossz minőségű műút, ezután már csak földutakon haladhatunk több irányba az erdőben, a hegygerinceken, szomszédos községek felé.
Bükkszék fürdő 13km, a Siroki Vár 20 km távolságra található.

 

A szálláshely szolgáltatásai

A szálláshely két szobával rendelkezik, mindegyikhez önálló vizesblokk tartozik WC-vel és zuhanyzóval.
Az utcai szobában francia ágy és 2db felnőtt méretű vendégágy található.
Az udvari szobában két ágy és egy gyermekágy van, max. 10 éves korig használható.
A társalgóban TV készülék van, felszerelt konyha is áll a vendégek rendelkezésére, valamint kávézó terasz. Ezek a helyiségek közös használatúak.
Az alsó szinten finn szauna és pihenő helyiség, az udvaron dézsafürdő áll a vendégek rendelkezésére.

Jó idő esetén, az udvaron bográcsozni, grillezni lehet, a felszerelés ingyenesen áll a vendégek rendelkezésére.
Ellátást a szálláshelyen nem biztosítunk, igény esetén bevásárlást vállalunk. A községben vegyes bolt található, alapvető cikkek itt megvásárolhatók, illetve Pétervásárán (5km) több üzlet, valamint étterem is van.
Vendégházunkat természetkedvelő családoknak, baráti társaságoknak ajánljuk, akik a túrázást és a nyugalmat kedvelik, falusi környezetben.

Quad Bérelhető!

Kategóriák: Vendégházunk